GRUYERE ALPAGE 18-24 MĚSÍCŮ
Popis
Sýr GRUYERE FRIBOURG ALPAGE 18-24 MĚSÍCŮ
Ve Švýcarsku je produkován od roku 1113, nicméně zmínky o sýru z oblasti kde se dnes Gruyére vyrábí pocházejí již z roku 116 n.l. Oficiální název sýr získal v roce 1762, kdy byl Gruyére Francouzskou akademií zařazen do jejího slovníku. V roce 2009 se ho vyrobilo ve Švýcarsku přes 26 000 tun, čímž překonal poprvé v historii Ementál. Gruyére se vyrábí v několika kantonech ve Švýcarsku. Jedná se především o kanton Fribourg v západním Švýcarsku, ale jeho výroba probíhá i v kantonech Vaud, Neuchâtel či Jura.
Zde kupujete 1ks-10 dkg.
Složení:
Syrové kravské mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury, syřidlo.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota 934 kJ / 220 kcal
Tuk 0g
Nasycené tuky 0g
Sacharidy 52g
- z toho cukry 52g
Bílkoviny 0,2g
Vláknina 0g
Sůl 0,02g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.